Aprilie 2022

Decembrie 2023

80%

Aria naturală protejată Dunele Marine de la Agigea este una din cele mai vechi rezervații din România, fiind înființată în anul 1939, prin Hotărârea Biroului Științific al Comisiei „Flora României”. Scopul ariei protejate este de a conserva habitatele de dune marine, habitate care sunt în declin drastic în urma dezvoltării infrastructurii turistice la Marea Neagră. Dunele marine de la Agigea constituie singurul habitat de dune marine conservat de pe litoralul românesc al Mării Negre, statut ce îi conferă o importanță deosebită pentru țara noastră.

Titlul proiectului: Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0073 Dunele marine de la Agigea și a ariei naturale protejate de interes național Dunele Marine de la Agigea – cod 2,366.

Obiectivul general al proiectului: “Îmbunătățirea și menținerea într-o stare de conservare favorabilă a două habitate prioritare pentru conservare, precum și a unui habitat și a două specii ce necesită desemnarea de arii speciale de conservare și a două specii ce necesită o protecție strictă, prezente în aria naturală protejată Dunele Marine de la Agigea”.

Prin prezentul proiect ne propunem implementarea tuturor măsurilor de conservare menționate în Planul de Management al ariei naturale protejate (Ordinul MMAP 1078/2016) .

Având în vedere necesitatea implementării măsurilor de conservare prevăzute în Planul de Management al ariei naturale protejate, prezentul proiect include toate măsurile și activitățile necesare pentru asigurarea unei stări optime de conservare a habitatelor și speciilor Natura 2000. Considerând faptul că prezenta propunere de proiect include toate măsurile de conservare prevăzute de Planul de Management al sitului Dunele Marine de la Agigea (Ordinul MMAP 1078/2016), aceasta cuprinde și planificarea tuturor activităților necesare a fi implementate pentru asigurarea condițiilor optime de conservare a habitatelor și speciilor de importanță comunitară.

Ne propunem și revizuirea Planului de Management, astfel încât după finalizarea acestuia să se poată trece la o noua etapă pentru asigurarea unei stări durabile de conservare a ariei naturale protejate.