Anunţ public privind depunerea solicitării de emitere a Avizului de mediu

13.11.2023

Stațiunea Biologică Marină „Prof. Dr. Ioan Borcea” Agigea, cu domiciliul în județ Constanța, localitatea Agigea, Str. Nicolae Titulescu nr. 163, anunță publicul interesat asupra depunerii versiunii revizuite a Planului de management al sitului Natura 2000 ROSCI0073 Dunele marine de la Agigea și a ariei naturale protejate de interes național Dunele Marine de la Agigea – cod 2,36, amplasat în județ Constanța, localitatea Agigea, str. Nicolae Titulescu nr. 163, Dunele Marine de la Agigea, și declanșarea etapei de încadrare.

Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța: municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la sediul Stațiunii Biologice Marine „Prof. Dr. Ioan Borcea” Agigea cu domiciliul în județ Constanța, localitatea Agigea, str. Nicolae Titulescu nr. 163, în zilele de luni-vineri, între orele 09.00 – 13.00.

Observaţiile publicului se primesc, zilnic, la sediul autorităţii competente pentru protecţia mediului Constanța.

Avizul de Mediu este solicitat în cadrul proiectului „Implementarea de măsuri active de conservare pe teritoriul sitului Natura 2000 ROSCI0073 Dunele marine de la Agigea și a ariei naturale protejate de interes național Dunele Marine de la Agigea”, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2021. Proiectul își propune implementarea măsurilor de conservare activă identificate în cadrul elaborării Planului de Management al ariei naturale protejate Dunele Marine de la Agigea. Statutul ariei naturale protejate depinde în foarte mare măsură de punerea imediată în aplicare a măsurilor de conservare întrucât acest sit a fost afectat în decursul timpului de mai multe lucrări de infrastructură (construirea Portului Constanța, sistemul de apărare din al II-lea Război Mondial). De asemenea, având în vedere locația sa centrală, în rândul stațiunilor turistice de la Marea Neagră, proiectul își propune și elaborarea unei strategii de educare a publicului larg, care să se concretizeze într-un punct de informare cu privire la structura, funcționarea și importanța ecosistemelor litorale de la Marea Neagră. Acest proiect este derulat de Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate împreună cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *